Välgörande eteriska oljor

En teknik som härstammar från Lakota-indianerna

En mjuk och djupgående behandling där nio eteriska oljor av bästa kvalitet arbetas in med en speciell teknik längs ryggraden och fötternas ryggradszon. Kombinationen av de olika oljorna sätter igång en avslappningsprocess i kroppen och är främjande för immunförsvaret. Tekniken är en kombination av Vitaflex-tekniken från Tibet och Lakota-indianernas fjäderlätta beröring. Ryggmassage ingår och anpassas efter behov.

Bevisad effekt - En stor enkätundersökning av 14 000 utförda regndroppsbehandlingar visade att hela 89% av klienterna fick konkreta hälsoförbättringar. (Källa: A statistical Validation of Raindrop Technique, av Dr. David Stewart).     

Regndroppsmassagen utförs med oljor från Young Living Essential Oils som har gått igenom mycket noggranna kvalitetskontroller. Läs mer här om oljorna.

 

En timmes behandling - Kostnad: 700 kr 

Du kan boka din tid hos BokaDirekt, maila kerstin@tactilis.se eller ring 073-9708589.

Betalning kan göras med kort, ActiWay, Wellnet, Swish (för företag även faktura).


Nedan beskrivs de 9 oljorna som används under behandlingen och deras egenskaper:

VALOR (rosenträd, blå renfana, frankincense, gran) Den första och kanske viktigaste oljan i massagen. Den anses hjälpa kroppen med balans och hållning. De flesta tycker mycket om doften och använder den som parfym samt i doftspridare. Grundande. Sägs vara stärkande för självförtroendet.

TIMJAN En kraftfull olja med en kryddig doft. Innehåller thymol som är en stark antioxidant. Används för sin förmåga att stötta immunsystemet. Lindrande vid hosta. Ger energi vid överansträngning och svaghet.

OREGANO Innehåller ämnet carvacrol som sägs ha en hämmande effekt på smärta från inflammation. Samarbetar med timjan för att stärka immunsystemet. Har en gynnsam effekt på andnings- och matsmältningsfunktionen. 

CYPRESS Gynnsam för cirkulationen, svullnader, ömma leder och åderbråck. Grundande och lugnande. 

VINTERGRÖNA En kraftfull olja med en söt doft med inslag av mynta. Innehåller samma aktiva ingrediens (metylsalicylat) som björk. Har en gynnsam effekt på värkande muskler, ledbesvär och cirkulationen. OBS! Ska ej användas vid graviditet!

BASILIKA Bra mot magproblem, mental trötthet (överansträngning) och avslappnande vid muskelkramp.

MEJRAM Muskelavslappnande vid spasticitet. Sänker blodtryck. Lugnar andningsvägarna, lindrar kramp och migrän. Kan ha lindrande effekt vid neuralgi/nervsmärtor.

PEPPARMINT  Gynnsam för nervsystemet. Kan hjälpa mot illamående och huvudvärk. Används i regndroppsmassage för att förstärka effekten av de övriga oljorna. Den är effektiv vid problem relaterade till andningsvägarna. Stimulerar medvetandet och hjälper minnet. Kan hjälpa till vid viktminskning på grund av att den dämpar aptiten och sägs också förhindra impulsätande.

AROMA SEIZE (basilika, cypress, mejram, lavendel och pepparmint) Kan stödja kroppens naturliga reaktion på inflammation. Lindrande vid muskelspänningar.

ORTHO EASE (vetegroddsolja, vindruvsolja, sötmandelolja, olivolja, björk, enbär, mejram, röd timjan, vetiver, pepparmint, eucalyptus och citrongräs). Muskelavslappnande. Lindrar ledvärk, vrickningar och mindre svullnader.