Lite kort om vem jag är

Om mig

Kerstin heter jag och bor med min man Tommy och katten Caesar i Grillby (mellan Enköping och Bålsta).

Inom mig finns en stark önskan om att kunna hjälpa människor att hitta olika sätt att må bra. 1997 kom jag i kontakt med LEVA-metoden och den kursen var en fantastisk upplevelse. Jag började förstå att beröring betyder otroligt mycket för läkning av både kropp och själ. Som min lärare Lena Hagström uttryckte sig så klokt, "att bli berörd både fysiskt och psykiskt borde vara varje människas rättighet". Jag håller med henne.

Efter den kursen ville jag lära mig ännu mer så jag utbildade mig till massageterapeut. Den svenska klassiska massagen är otroligt kraftfull och välgörande. Men jag ville hitta en variant av massage som var mer inriktad på avslappning och då hittade jag Taktipro-metoden. Den passade mig perfekt att arbeta med. Så småningom lärde jag mig även lymfmassage och den härliga regndroppsmassagen.

 

Utbildningar (inom hälsa) som jag gått:

LEVA-metoden (www.levametoden.se) En behandlingsform där intuition, beröring, samtal och avslappning påverkar tillfrisknandet.

Taktipro-metoden (www.taktil.se) - Originalmetoden för taktil massage. En metod som värnar om människors integritet. Massage­rörelserna sker efter ett noggrant utprovat mönster med mjuka varsamma strykningar i ett lugnt och behagligt tempo.

Lymfmassage (www.lymfsalongen.se) - Lymfmassage är en mjuk, behaglig massage som är välgörande och avslappnande. Massagen syftar till att få ett bra flöde i lymfsystemet Används för att minska eller få bort svullnader som uppstått efter operationer där skador orsakat stopp i lymfsystemet.

Lymph Center Sverige  Fördjupningskurs i lymfflödesmassage för lymfmassörer hos Helena Janlöv Remnerud. En fantastisk kvinna med mer än 25 års erfarenhet när det handlar om lymfsystemet. En enorm kunskapskälla. Klinisk rådgivare till Svenska Ödemförbundet SÖF. Grundare av Olivia Rehabilitering i Danderyd.

Regndroppsmassage (www.okeijn.se) - Regndroppsmassagen/tekniken är en terapeutisk massage med kraftfulla eteriska oljor. Den är speciellt bra vid ryggbesvär. De olika dofterna från oljorna sätter också igång en avslappnings­process i kroppen och hjälper till att stötta immunförsvaret.

Koppningsmassage Axelssons Gymnastiska Institut / Eva Rask

Bindvävsmassage Axelssons Gymnastiska Institut / Eva Rask 

Certifierad massör/Massageterapeut - Medicinskt Kursforum (www.massera.nu - Friskvårdsmassage och behandlande massage

Zhineng Qigong, instruktörskurs grund, (www.qigongakademien.com) - En variant av qigong som trots sin enkelhet är otroligt kraftfull.

Läs mer om behandlingarna i menyn till vänster.

Diplomerad massör/Taktipro®

Av branschföreningen Svensk Massage Certifierad massör

Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Företaget Tactilis är registrerat för F-skatt